Průvodci

Jak zrušit archivaci zpráv na Facebooku

Domov/Učit se/ Jak zrušit archivaci zpráv na Facebooku

Jak zrušit archivaci zpráv na Facebooku

Podle Habiba Rehman 5. března 2020 číst 2 minuty

Každý je uživatel Facebooku a pokud máte účet na Facebooku, je velká šance, že máte v telefonu nainstalovaný Facebook Messenger. Uživatelé Facebooku také používají Facebook Messenger z webových stránek. A protože vám na vašem účtu na Facebooku může posílat zprávy tolik lidí, včetně přátel, rodiny a cizinců, často archivujete některé ze svých zpráv, které podle vás nejsou tak důležité nebo které se nemusí zobrazovat v horní části obrazovky vašeho posla .

Proč lidé archivují zprávy

Podle mého názoru, když někdo chce, aby konverzace nebyla snadno přístupná, pak ji archivuje. Pokud například nechcete, aby vaši přátelé věděli, komu jste zaslali zprávu, můžete konverzaci archivovat namísto jejího smazání. Smazání je pro vás jednou z možností, ale to by vymazalo celou konverzaci s danou osobou a nemyslím si, že by někteří lidé chtěli vymazat jejich historii určité konverzace.

Jak archivovat konverzaci na Facebooku Messenger

Archivace konverzace je stejně snadná jako zrušení archivace konverzace ve službě Facebook Messenger. Metoda obou je však velmi odlišná. Chcete-li archivovat konverzaci ve službě Facebook Messenger, musíte postupovat podle níže uvedených kroků.

  1. Otevřete konverzaci na svém Facebook Messengeru, kterou chcete archivovat.
  2. Podívejte se na panel na pravé straně konverzace. Zde uvidíte jméno osoby, která byla online, a další nastavení, jako je hledání v konverzaci, přidání přezdívky nebo změna barvy konverzace. Právě tam, kde je jejich jméno napsáno na pravé straně, si všimnete kartu nastavení, která vypadá jako kolečko (podívejte se na obrázek níže, abyste věděli, o které ikoně mluvím). Po kliknutí na tuto ikonu se na obrazovce zobrazí rozevírací seznam možností, kde si můžete všimnout záložku pro archivaci. Chcete-li archivovat tuto konkrétní konverzaci, musíte kliknout na tuto kartu. Jakmile kliknete na tuto kartu, celá tato konverzace zmizí z obrazovky a nebude viditelná na levém panelu, kde můžete vidět všechny své konverzace s ostatními přáteli na vašem Facebooku.
  3. Nyní, kdykoli v budoucnu budete chtít k této konverzaci přistupovat a přečíst si ji, budete hledat jméno osoby zadáním jejího jména do prostoru určeného pro „vyhledávací messenger“, který se objeví na levém bočním panelu Facebook Messenger, jak je znázorněno na prvním obrázku tohoto článku.

Jak zrušit archivaci konverzace

Ve službě Facebook Messenger nebo na Facebooku není k dispozici žádná karta ani nastavení, které by zrušilo archivaci konverzace. Pokud chcete zrušit archivaci konverzace ve službě Facebook Messenger, budete muset danou osobu vyhledat na liště „pro vyhledávání zpráv“, jak se zobrazuje na levém bočním panelu prvního sdíleného obrázku výše. Klikněte na jméno nebo konverzaci s osobou, jejíž konverzaci jste archivovali, a odešlete jí zprávu. Může to být jednoduchá „ahoj“ nebo dokonce prázdná zpráva. Tímto automaticky odstraníte tuto konverzaci z archivovaného seznamu konverzací a bude nyní viditelná na hlavní obrazovce aplikace Facebook Messenger.